Tartalom átugrása

Csökkentse a víz- és az energiaköltségeket akár 40%-kal

12 Jun 2023

Vízmegtakarítás egy mozdulattal: A Schell szabá-lyozó funkcióval ellátott sarokszelepei ezt is lehetővé teszik 

Ilyen egyszerűen is lehet vizet és ezáltal energiaköltséget megtaka-rítani. Az egyik legfontosabb támogatót azonban legtöbbször fi-gyelmen kívül hagyják: a sarokszelepet. Pedig óriási megtakarítási potenciállal bír – egy optimálisan beszabályozott sarokszeleppel a vízfogyasztás akár 40 %-kal is csökkenthető és még a kényelemről sem kell lemondani. A Schell a sarokszelepek területén világpiaci vezetői és szakértői pozíciót betöltő szerelvénygyártóként több, mint 200 sarokszelepet tartalmazó széles választékot kínál – itt min-den igényre megtalálható a tökéletes megoldás. 

A sarokszelepek kiválasztásánál a szaniter-, fűtés- és klímatechnikai szakemberek és a fogyasztók már évtizedek óta a jól bevált Schell minő-ségre támaszkodnak. Nem véletlen, hogy a Sauerland régióban talál-ható olpei családi vállalat több, mint 70 éves tapasztalatával világpiaci vezető ezen a területen. Valahol a világon minden második percben be-szerelnek egy Schell sarokszelepet, mint ahogy eddig már 700 millió al-kalommal. Ezek a számok magukért beszélnek. Amit sokan nem tudnak, hogy egy tökéletesen beszabályozott sarokszeleppel – szó szerint egy „kézmozdulattal“ – akár 40 % vizet és energiát is meg lehet takarítani. Emellett a környezetbarát előny mellett a Schell sarokszelepek számos további érdemmel is rendelkeznek, úgy, mint a hosszú élettartam, a ki-váló minőség és az ivóvíz rendeletnek megfelelő alapanyagok felhasz-nálása. A „Made in Germany“ sarokszelepek a csaptelepek alatti titkos hősök. 

Vízmegtakarítás, CO2 csökkentés, nagyobb kényelem

A Schell sarokszelepek okos szabályozófunkciója óriási vízmegtakarí-tást tesz lehetővé: a golyóscsapokkal ellentétben például a hideg és me-leg víz átfolyási mennyisége egyénileg beállítható és a különböző háló-zati nyomások is kiegyenlíthetőek. Így a szerelvények vízfogyasztása csupán egy kézmozdulattal is jelentős mértékben befolyásolható és csökkenthető.

A meleg vízzel való takarékosság azonban nemcsak pénzt takarít meg, hanem további előnyöket is jelent: a fogyasztók egyúttal jót tesznek a környezetnek is, mivel a meleg víz előállítására felhasznált kevesebb energiafogyasztás miatt csökken a káros CO2-kibocsátás. És még egy hasznos plusz pont: egy optimálisan beszabályozott sarokszelep lehe-tővé teszi a hideg és a meleg víz közötti finomhangolást, ami kézmosás közben növeli a komfortérzetet. 

A sarokszelep optimális beállítása csupán három lépésben

A szaniter-, fűtés- és klímatechnikai szakemberek már jól tudják, hogy a felhasználók többsége automatikusan teljesen megnyitja a keverőfejes csaptelepet, mindegy, hogy mennyi vízre van szüksége. Modelltől füg-gően a karon keresztül történő kiegyensúlyozott mennyiségszabályozás gyári beállítása korántsem olyan egyszerű. A sarokszelepek segítségé-vel ezért olyan hatékony a csaptelepek alatt a hideg és meleg víz oldal közötti szabályozás, különösen a keverőfejes csaptelepek esetében.

Mindössze egy kézmozdulattal a sarokszelepek optimálisan beállítha-tóak: először is a mosdókagylónál vagy a konyhában lévő csapot telje-sen meg kell nyitni. Ezután a hideg- és a melegvíz oldalon a sarokszele-pek fogantyúit addig kell állítgatni, amíg a csaptelepből a kívánt mennyi-ségű és hőmérsékletű vízsugár folyik. Ezután a csapot ismét elzárjuk - és minden további használatnál vizet takarítunk meg. Egyébként a mosdó alatti golyóscsapok sarokszelepekkel helyettesíthetők, ilyen eset-ben nagy a víz- és energiamegtakarítási potenciál, és a csere is általá-ban egyszerűen megoldható.

Csendes működtetés, kényelmes telepítés és karbantartás

Azok, akik a sarokszelepek választásánál a világpiaci vezető mellett döntenek, számos fontos előnyt élvezhetnek: A Schell sarokszelepek alacsony zajszinten működnek. A Schell szabályozható sarokszelepei-nek a zajszintje a teljes állítási tartományban < 20 dB(A) és az I. zajosz-tályba tartoznak. A zajszint minden állásban rendkívül alacsony, függet-lenül a vízvételi mennyiségtől. Ezen kívül a Schell sarokszelepek gyor-sabban és egyszerűbben szerelhetőek – és még éveken keresztül tartó használat után is könnyen kezelhetőek. Ezáltal a karbantartásuk – a kapcsolódó szerelvényeké is – különösen könnyen megoldható. Az er-gonomikus dizájn pedig leegyszerűsíti a sarokszelepek elzárását, meg-nyitását és szabályozását. 

Megfelelő megoldás minden igényre

A Schell több mint 200 különböző terméket magában foglaló széles sa-rokszelep választéka gondoskodik arról, hogy a szaniter-, fűtés- és klí-matechnikai szakemberek minden igényre megtalálják a tökéletes sarok-szelepet. Így a kínálatban vannak például olyan Schell szabályozható design-sarokszelepek, amelyek a szaniterhelyiségnek az esetlegesen nyitott, látható sarokszelepekkel és szifonokkal vonzó, vizuális hangsúlyt kölcsönöznek, vagy olyan Schell szabályozható szűrős sarokszelepek, melyek a vízből kiszűrik a szennyeződésrészecskéket, hogy védelmet nyújtsanak a minőségi csaptelepeknek. A Schell SWS vízmenedzsment rendszerét használó létesítményüzemeltetők számára a PT 1000 hő-mérsékletérzékelővel ellátott COMFORT PT sarokszelep további hozzá-adott értéket jelent, mivel kompatibilis az SWS rendszerrel és gondosko-dik a pangó víz elleni öblítések automatikus végrehajtásáról, amennyi-ben a hideg és meleg ivóvíz hőmérséklete az előírtnál magasabb, illetve attól elmarad.

A Schell portfóliójában más, optimalizált vízfogyasztást biztosító termé-kek is megtalálhatóak, mint például az érzékelős csaptelepek, amelyek a hagyományos keverőfejes csaptelepekhez képest akár 70%-os vízmeg-takarítást is lehetővé tesznek.

Az eredeti a sarokszelepek között: a mai napig közel 700 millió Schell sarokszelepet szerelnek be világszerte. Amit sokan nem tudnak, hogy egy optimálisan beszabályozott sarokszeleppel – szó szerint egy „kézmozdulattal“ – a vízfogyasztás akár 40 %-kal is csökkenhet.

Víztakarékos és környezetbarát: a Schell szabályozható sarokszelepek nemcsak a pénztárcának kedveznek, hanem egyúttal a meleg víz előállításához felhasznált kevesebb energiafogyasztásnak köszönhetően csökkentik a káros CO2 kibocsátást.

Víztakarékos és környezetbarát: a Schell szabályozható sarokszelepek nemcsak a pénztárcának kedveznek, hanem egyúttal a meleg víz előállításához felhasznált kevesebb energiafogyasztásnak köszönhetően csökkentik a káros CO2 kibocsátást.

A Schell termékeit ide kattintva lehet megtekinteni.

Előző
Következő

Sikeresen feliratkoztál a hírlevelünkre!

Az e-mail cím már foglalt!

Csomagajánlat

Termékváltozat választása

Módosítás
Back In Stock Notification
Általános Szerződési Feltételek
What is Lorem Ipsum? Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum. Why do we use it? It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using 'Content here, content here', making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for 'lorem ipsum' will uncover many web sites still in their infancy. Various versions have evolved over the years, sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like).
this is just a warning
Bejelentkezés
Kosaram
0 termék